Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Volkswagen,

Productiestop kost Volkswagen tot 100 miljoen per week

De noodgedwongen productiestop bij Volkswagen vanwege problemen met leveranciers kost de autofabrikant tot 100 miljoen euro per week. Begin volgende week wordt de productie van de Volkswagen Golf stilgelegd.
Door NU.nl

Dit schrijft Die Welt dit weekend. De juridische strijd tussen Volkswagen en leverancier Prevent zorgt voor enorme problemen bij het automerk.

ES Automobilguss, een dochterbedrijf van Prevent, levert geen gietijzeren onderdelen meer die nodig zijn voor de versnellingsbakken. Verder is een ander dochterbedrijf van Prevent gestopt met de levering van stoelhoezen.

Hoewel een rechtbank oordeelde dat de leveranciers door moeten gaan met de leveringen, weigeren ze dat. 

In Wolfsburg moet Volkswagen enkele diensten schrappen. In Zwickau wordt gestopt met de productie van de Golf en de Passat. Vorige week werd al duidelijk dat maar liefst twintigduizend werknemers gedeeltelijk thuis komen te zitten.

Schadevergoeding 

Tegenover persbureau Reuters vertelde een woordvoerder van Volkswagen dat de onderhandelingen tussen de automaker en de leveranciers maandag weer van start gaan. Laat in de nacht op vrijdag waren de gesprekken gestopt.

Naar verluidt wil Prevent een schadevergoeding van 58 miljoen euro voor een contract dat Volkswagen plotseling had opgezegd.


Lees meer over:

Volkswagen

Aanbevolen artikelen