DE BILT - De supermarktgroep Sperwer, bekend van onder andere Plusmarkt, Garantmarkt en de Spar, heeft het afgelopen jaar een omzet behaald van 646 miljoen euro, 6,2 procent meer dan in het jaar ervoor.

In dit omzetcijfer zijn de inkomsten van de 94 van Laurus overgenomen winkels nog niet meegenomen. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Vanaf dit jaar zullen de voormalige Laurus-winkels wel worden meegenomen in de boeken.

Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen steeg met 9,1 procent. Aangepast aan nieuwe boekhoudkundige regels steeg het resultaat met maar liefst 40 procent tot 21,1 miljoen euro, tegen 15 miljoen euro in 2000. De nettowinst, de winst na aftrek van de aan de leden en afnemers uitgekeerde bonussen, beliep 6,8 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 3,3 miljoen euro.

Sperwer verwacht dat de omzet dit jaar ook zonder de van Laurus overgenomen winkels zal stijgen. In het eerste kwartaal van dit jaar nam de omzet al toe met 39,2 procent. Zonder de overgenomen zaken bedroeg de omzetgroei 9,7 procent.

/ECONOMIELaurus verkoopt 94 winkels aan SperwerSupermarktconcern Sperwer koopt Spar