Geen nieuwe overnamepogingen Rank en 888 voor William Hill

Het Britse gokbedrijf William Hill wordt niet overgenomen door 888 en Rank Holding. De twee branchegenoten doen geen nieuwe pogingen William Hill in handen te krijgen, zo melden de twee bedrijven donderdag.

Maandag legde William Hill een verhoogd bod naast zich neer, na eerder ook al interesse te hebben afgewimpeld omdat het bod niet hoog genoeg zou zijn.

Rank en 888 boden ongeveer 3,6 miljard pond, deels in aandelen en deels in contanten. William Hill zei dat het bod nog niet in de buurt kwam van de werkelijke waarde van het bedrijf en stelde geen prijs meer op verdere gesprekken.

Rank en 888 lieten weten de de pogingen te staken, omdat er geen stappen vooruit werden gezet. "We zijn teleurgesteld dat het bestuur van William Hill onze visie niet deelt", zei 888-topman Itai Frieberger in een reactie. Een vijandig overnamebod is de komende zes maanden volgens Britse overname regels ook niet mogelijk, tenzij een ander bedrijf eerst een bod doet.

Bod

Het afketsen van de deal werd net voor het slot van de beurs in Londen bekend. Het aandeel William Hill leverde 1,5 procent in tot 303,1 pence. Het overnamebod van Rank en 888 kwam volgens de bieders neer op 394 pence per aandeel, maar William Hill legde de aanbieding uit als slechts 352 pence per aandeel.

Rank zag zijn beurswaarde met 1 procent verminderen. Het aandeel 888 steeg 2,4 procent. De bedrijven lieten weten zich nu toe te leggen op andere manieren om waarde te genereren voor hun aandeelhouders.

In de gokwereld vindt momenteel een consolidatieslag plaats. Eerder gingen Ladbrokes en Gala Coral en Paddy Power en Betfair al samen.

Lees meer over:
Tip de redactie