'Gefuseerd Ahold Delhaize breekt gedragscode'

Het gefuseerde Ahold Delhaize gaat het gesprek aan met zo'n honderd leveranciers over prijsverlagingen.

Hiermee houdt het concern zich niet aan de Code Eerlijke Handelspraktijken, zo schrijft De Volkskrant dinsdag.  

Het pas gefuseerde concern zou de prijsverlagingen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari willen laten ingaan, maar volgens de gedragscode mag dit niet.

Het dagblad haalt aan dat leveranciers van Delhaize nu soms tot 15 procent meer krijgen voor hun producten dan bij Ahold. Het nieuwe concern wil bij alle producten de laagste prijs gaan hanteren en er wordt ook gesproken over een afkoopsom voor de hogere prijzen die leveranciers voor 2016 rekenden.

Onderhandelingen

Een woordvoerder van Ahold Delhaize bevestigt dat het concern in onderhandeling is getreden met de honderd grootste leveranciers. Dit is ook logisch, vindt het bedrijf. Delhaize en Ahold hebben elk individuele afspraken met leveranciers en het nieuwe gefuseerde concern wil deze afspraken harmoniseren.

De voorlichter benadrukt verder dat Ahold Delhaize de gedragscode onderschrijft. Uitspraken over de onderhandelingen worden niet gedaan en de voorlichter kan daarom ook geen antwoord geven op de vraag of de supermarktketen inzet op een prijsverlaging met terugwerkende kracht.

Lees meer over:
Tip de redactie