Economie eurozone groeit in tweede kwartaal met 0,3 procent

De economische groei in de eurozone is vorig kwartaal uitgekomen op gemiddeld 0,3 procent. 

Dat meldt het Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag op basis van een nieuwe raming, die niet afweek van de eerdere schatting die onlangs al werd gepubliceerd.

De groei was vorig kwartaal zwakker dan in de eerste drie maanden van dit jaar. In die periode werd een vooruitgang met 0,6 procent gemeten.

De sterkste groei in de muntunie werd in Slowakije en Spanje gerealiseerd. Daar was de economie respectievelijk 0,9 en 0,7 procent groter dan in het eerste kwartaal.

Eerder op de dag brachten Nederland, Duitsland en Italië cijfers over hun economie naar buiten. In Nederland en Duitsland was er groei in het tweede kwartaal ten opzichte van de drie maanden eerder. In Italië stagneerden de groei.

Griekenland overtrof de verwachtingen van economen met een groei van 0,3 procent in het tweede kwartaal. Hier werd op een achteruitgang met 0,2 procent gerekend.

Die meevaller kwam bovenop een positievere inschatting voor het eerste kwartaal. In die periode kromp de Griekse economie met 0,1 procent, in plaats van met 0,5 procent zoals eerder werd gemeld.

Lees meer over:
Tip de redactie