Piloten easyJet gaan donderdag opnieuw staken

Nederlandse piloten van easyJet gaan donderdag opnieuw staken voor een betere cao en pensioen. Dat laat pilotenvakbond Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) woensdagavond weten.

Het betreft de derde stakingsronde in korte tijd bij het bedrijf. De piloten leggen donderdag van 5.00 uur tot 10.00 uur het werk neer. "Wederom moeten de easyJet-passagiers rekening houden met overlast", aldus VNV.

De meer dan zeventig piloten die Schiphol als thuisbasis hebben, staken voor het doorbetaling bij ziekte, meer rust tussen vluchten en een beter pensioen.

Die acties gaan door totdat easyJet bereid is aan de eisen tegemoet te komen, zo liet de VNV eerder weten. Daarbij wees de bond op afspraken die het bedrijf heeft gemaakt met Franse piloten, die aanzienlijk beter zouden zijn dan wat de Nederlandse vliegers wordt geboden.

Schade

In een persbericht meldt easyJet "teleurgesteld" te zijn over de "onnodige acties" die door VNV zijn aangekondigd. 

"Dit berokkent schade aan onze passagiers die via Schiphol reizen." De luchtvaartmaatschappij stelt dat het al significante verbeteringen heeft getroffen in "een eerlijke en marktconforme cao voor de piloten". 

“We willen benadrukken dat we er alles aan doen om de impact van deze stakingen op onze passagiers te verminderen", aldus easyJet.

Lees meer over:
Tip de redactie