Softwarebedrijf moet 1,5 miljoen betalen aan Jeroen Bosch ziekenhuis

Softwarebedrijf Alert moet een schadevergoeding betalen van 1,5 miljoen euro plus rente aan het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Het concern faalde bij de invoering van onder andere een elektronisch patiëntendossier.

Verder moet Alert ook nog 1 miljoen euro terugbetalen dat het concern onrechtmatig had ontvangen, zo bepaalde het gerechtshof in Den Bosch dinsdag.

Alert werd in 2008 ingehuurd door onder andere het Jeroen Bosch ziekenhuis om een elektronisch patiëntendossier en een ICT-systeem voor alle zorgprocessen in te voeren.

Uiteindelijk bleek de software niet te voldoen en hield het concern zich niet aan de afspraken. In 2011 werd de overeenkomst verbroken.

Schadebedrag 

Het ziekenhuis maakte de stap naar de civiele rechter, maar die stelde het Jeroen Bosch ziekenhuis in het ongelijk. Later kreeg het ziekenhuis toch gelijk bij het gerechtshof.

De laatste stap was het vaststellen van het schadebedrag. Het gerechtshof acht bewezen dat het ziekenhuis minstens 1,5 miljoen euro aan extra personeelskosten moest maken.

Het ziekenhuis berekende vorig jaar nog dat de totale kostenpost op maar liefst 24 miljoen euro uitkwam.

Lees meer over:
Tip de redactie