Liberty Global, het moederbedrijf van onder meer UPC en Ziggo, heeft er afgelopen kwartaal flink meer nieuwe klanten bijgekregen.

In totaal ging het om 277.000 klanten, ongeveer twee keer zoveel als er in dezelfde periode vorig jaar in het klantenbestand werden bijgeschreven.

Bij Ziggo in Nederland kromp het klantenbestand, maar die daling stagneerde ten opzichte van 2015.

De omzet van Liberty Global groeide met ruim 5 procent naar een kleine 4,5 miljard dollar (ruim 4 miljard euro). Het bedrijf rapporteerde verder een nettowinst van ruim 101 miljoen dollar. Een jaar geleden werd nog een verlies van bijna 465 miljoen dollar in de boeken gezet.

Fusie

Ziggo gaat binnenkort fuseren met Vodafone Nederland. De Europese Commissie gaf Liberty Global en Vodafone eerder deze week toestemming om hun Nederlandse activiteiten samen te voegen, waardoor een flinke concurrent van KPN ontstaat.

Voorwaarde is wel dat Vodafone zijn afdeling afstoot die vast internet en telefonie aanbiedt. Dat had het bedrijf zelf al aangeboden.

Volgens de Europese Commissie garandeert het afstoten van de afdeling dat er voldoende concurrentie blijft op de markt voor vast internet in Nederland. Vodafone biedt zijn vaste diensten aan via het netwerk van KPN.