Sportgigant Adidas zag zijn nettowinst in de drie maanden tot juli op jaarbasis bijna verdubbelen, tot 291 miljoen euro. De omzet van het bedrijf steeg met 13 procent naar 4,4 miljard euro. 

Donderdag maakte het sportmerk zijn bedrijfsresultaten voor het tweede kwartaal bekend. 

In Noord-Amerika wint Adidas steeds meer marktaandeel van marktleider Nike. De omzet steeg in die regio met 26 procent. China en omstreken presteerde als regio het sterkst met een omzet die 30 procent groeide.

Vorige week lichtte Adidas met de verhoging van zijn prognoses voor heel 2016 al een tipje van de sluier op van de goede resultaten die het zou overleggen. Daarbij zei het bedrijf over heel 2016 een winst van 975 miljoen tot 1 miljard euro in de boeken te zetten.

Olympische Spelen

Net als veel branchegenoten profiteert Adidas van grote sportevenementen, zoals het onlangs gespeelde Europees Kampioenschap voetbal en de komende Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ook kende de sportartikelengigant een financiële meevaller, doordat de Britse voetbalclub Chelsea zijn contract met het Duitse bedrijf vroegtijdig afkocht.

Adidas ziet zijn financiële topvorm ook in zijn beurswaarde terug. Dit jaar wist Adidas al circa 65 procent aan beurswaarde te winnen. Daarmee is Adidas tot nu toe het best presterende aandeel onder de hoofdfondsen in Frankfurt.