De nettowinst van beleggersbank BinckBank is het afgelopen halfjaar flink gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Volgens de bank ligt de daling "in lijn met de verwachtingen".
 

BinckBank sluit het eerste haljaar van 2016 af met een gecorrigeerde nettowinst van 16,2 miljoen euro, maakt de beleggersbank maandag bekend. Vorig jaar was dat in de eerste helft van het jaar nog 29,9 miljoen euro.

De totale inkomsten over de periode januari tot en met juni waren 72,2 miljoen euro. De operationele kosten van het bedrijf lagen iets lager dan vorig jaar.

"Het marktsentiment was duidelijk minder gunstig dan in dezelfde periode vorig jaar", concludeert bestuursvoorzitter Vincent Germyns. Dat weerspiegelde zich in lagere handelsvolumes in Europa.

Brits referendum

Ondanks de dalende omzet groeide het klantenbestand tot 612.000 rekeninghouders, met een totaal geadministreerd vermogen van 20,7 miljard euro. Het totaal beheerde vermogen van BinckBank bedraagt nu 1,5 miljard euro.

De weken rondom het Britse EU-referendum lieten een hogere activiteit zien onder klanten. Juni was voor BinckBank tot nu toe het beste jaar van 2016.

Eerder deze maand nam BinckBank een portefeuille Nederlandse woninghypotheken over van Rabobank-dochter Obvion. De totale waarde daarvan lag rond de 340 miljoen euro. BinckBank wil in 2016 in totaal voor 500 miljoen euro aan Nederlandse woninghypotheken financieren.