Curatoren ZorgTeam praten met meerdere partijen over doorstart

De curatoren van ZorgTeam, een onderdeel van ziekenhuis MC Groep, praten met meerdere partijen over een doorstart van de ondersteunende dienst, melden de curatoren woensdag aan NU.nl.

ZorgTeam werd vorige week failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. "Het is nog te vroeg om uitspraken te doen over het verdere verloop, maar er is een kans op een doorstart", aldus een van de curatoren.

Het bedrijf in Lelystad voert vooral ondersteunende taken uit bij de behandeling van patiënten. Onder de tak vallen onder meer de Obesitaspoli Flevoland en de Fibromyalgiepoli Flevoland. De activiteiten van ZorgTeam worden de komende weken in elk geval "beperkt" voortgezet.

Belang

Tot maximaal zes weken na een faillissement worden de lonen van het personeel nog doorbetaald. In die tijd moet een eventuele doorstart gerealiseerd worden.

MC Groep, die in handen is van zorgondernemer Loek Winter, heeft een belang van 49 procent in ZorgTeam.

Onder MC Groep vallen de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten. In 2014 lijfde het bedrijf ook het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis in. Er werken in totaal 43 mensen bij ZorgTeam.

Lees meer over:
Tip de redactie