TomTom breidt zijn gratis verkeersinformatieplatform TomTom City uit tot vijftig steden wereldwijd. Sinds de lancering in april waren dat al vijfentwintig steden, waaronder Amsterdam, Frankfurt en Den Haag.

De dienst is bereikbaar via computers en smartphones en biedt inzicht in actuele verkeersdrukte en te verwachten knelpunten. TomTom breidt onder meer uit naar Rotterdam. de dienst wordt op dit moment het meest gebruikt in Istanbul. 

"Met het toevoegen van nog eens vijfentwintig steden krijgen meer dan 30 miljoen mensen wereldwijd inzicht in de verkeerssituatie van hun stad", aldus het bedrijf. Ook kunnen gemeentes informatie over geplande werkzaamheden en spoedreparaties doorgeven.

Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de gegevens van de 450 miljoen navigatiesystemen van TomTom, die wereldwijd in gebruik zijn. 

Winst

TomTom wist de winst in het afgelopen kwartaal sterk op te voeren, meldde het bedrijf dinsdag. De omzet stagneerde tot het niveau van een jaar eerder. 

Het navigatiebedrijf wordt steeds minder afhankelijk van de verkoop van apparaten en dat komt de winstgevendheid ten goede.