Delta Air Lines schrapt vluchten naar Verenigd Koninkrijk door Brexit

Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines zet komend najaar het mes in haar vluchtaanbod. Vooral de capaciteit op routes van en naar het Verenigd Koninkrijk wordt teruggeschroefd.

Aanleiding is de scherpe daling van het Britse pond en de economische onzekerheid na het besluit van de Britse kiezers om de Europese Unie te verlaten. Dat maakt de Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM donderdag bekend.

Ook speelt mee dat de periode waarin de luchtvaartbranche kon profiteren van extreem goedkope brandstof volgens Delta op zijn einde loopt.

Door hevige concurrentie staan de ticketprijzen onder druk. Voor Delta vertaalde dat zich afgelopen kwartaal in een daling van de omzet uit passagiersvervoer met 1,8 procent, tot een kleine 9 miljard dollar (8 miljard euro). De totale opbrengsten zakten met 2,4 procent tot ruim 10 miljard dollar.

De nettowinst daarentegen steeg met 4 procent tot 1,5 miljard dollar. Dat is mede te danken aan een daling van de brandstofrekening met een slordige 230 miljoen dollar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook was Delta minder geld kwijt aan een winstdelingsregeling voor het personeel.

Lees meer over:
Tip de redactie