Britse minister van Financiën zet geen budget opzij voor gevolgen Brexit

De nieuwe Britse minister van Financiën, Philip Hammond, denkt dat hij geen "noodbudget" veilig hoeft te stellen om de eventuele negatieve gevolgen van een Brexit op te vangen.

Het feit dat de Britten de EU willen verlaten zorgt wel voor "uitdagingen" in het aansturen van de economie, zei hij tegen de Britse nieuwszender BBC.

"Het vertrouwen is geschaad, daarom stellen veel bedrijven hun plannen en investeringen uit", aldus Hammond.

De bewindsman zal donderdag verschillende vergaderingen houden om te kijken hoe de Britse economie "er aan toe is."

Tegenover persbureau Reuters verklaarde Hammond dat nog niet bekend is wanneer de "scheidingsprocedure", zoals vastgelegd in artikel 50 van het Verdrag van Lissabon, in gang wordt gezet.

"De stem voor een Brexit betekent dat de Britten de Europese interne markt zullen verlaten", zei hij. Daarbij wil Hammond echter ook nieuwe toegangswegen onderhandelen. 

Nieuwe regering

Hammond werd woensdag aangesteld als minister van Financiën door de nieuwe  premier van Groot-Brittannië, Theresa May. Zij zal de onderhandelingen met de EU leiden over de uittreding van Groot-Brittannië uit de unie leiden.

Hammond volgt George Osborne op, die die positie bekleedde sinds 2010. Osborne zou eerder op woensdag zijn ontslag hebben ingediend, maar sommige Britse media beweren dat hij is ontslagen.

Lees meer over:
Tip de redactie