Siemens was in het Britse bedrijfsleven een van de grootste tegenstanders van een Brexit, maar in de dagen na het referendum is een andere toon aangeslagen.

"We blijven", vertelt Joe Kaeser, topman van het Duitse conglomeraat in Londen aan journalisten, schrijft de Financial Times. "Het VK doet er toe met of zonder een lidmaatschap van de EU."

Ook met de keuze voor een Brits vertrek uit de Europese Unie zal Siemens investeringen doen in het land, benadrukt hij.

Voorafgaand aan het referendum van 23 juni vertelde Siemens dat hogere kosten en de onzekerheid na een Brexit het Verenigd Koninkrijk minder aantrekkelijk maken als land om zaken in te doen. Siemens haalde verder aan bij een vertrek toekomstige investeringen te heroverwegen.

Waarschuwingen

Ook andere Duitse bedrijven, zoals automaker BMW en chemieconcern BASF spraken zich actief  uit voor een Brits verblijf in de Europese Unie.

Maar Kaeser is gestopt met de waarschuwingen. We hebben nooit gezegd dat de Britse economie in slechte staat zal zijn als het VK uit de Europese Unie stapt, verklaarde hij.  

Het concern heeft dertien productielocaties in het land, waar onder andere windmolens en treinen worden gemaakt. Alleen al voor Londen produceert Siemens de komende jaren 1.140 wagons.