AMSTERDAM - ING heeft een verzoek gekregen van de Amerikaanse topaanklager Eliot Spitzer in het kader van zijn lopende onderzoek naar verzekeringsmaatschappijen. "Het gaat om vragen van algemene aard en wij werken volledig mee", aldus een woordvoerder van de bankverzekeraar woensdag.

Vorige week werd het onderzoek van Spitzer bekend naar commissies in de verzekeringsbranche. Spitzer richt zijn pijlen vooral op de lucratieve premies die tussenpersonen ontvangen. Dat onderzoek kan voor veel verzekeraars, ook niet-Amerikaanse, gevolgen hebben.

Op zijn kop

Vorige week werd de financiële wereld op zijn kop gezet toen bekend werd dat de gerenommeerde aanklager een justitieel onderzoek naar 's werelds grootste verzekeringsmakelaar Marsh & McLennan is begonnen.

Hij beschuldigt het bedrijf ervan klanten door te sluizen naar verzekeraars, waarvoor Marsh lucratieve vergoedingen zou ontvangen. In dat verband zijn inmiddels twee medewerkers van AIG, American International Group, 's werelds grootste verzekeraar, gearresteerd.

Verzekeraar Aegon zegt nog geen verzoek van Spitzer ontvangen te hebben.