Heineken schroeft de levering van kratten bier aan supermarktbedrijf Jumbo op.

De bierbrouwer leverde vanwege capaciteitsproblemen minder kratten aan Jumbo dan de supermarktketen wilde, maar inmiddels zijn de problemen deels opgelost, zo bevestigt een woordvoerder van de brouwer aan NU.nl na berichten in verschillende media woensdag.

"Jumbo liet half mei weten een miljoen extra kratten nodig te hebben, dat kon Heineken niet zomaar regelen", aldus de woordvoerder. "Inmiddels leveren de maatregelen die we genomen hebben wat op. Het was een planningsprobleem, geen onwil. Het is ook niet zo dat we onder druk van de advertentie weer zijn gaan leveren."

Eerder deze week plaatste Jumbo een paginagrote advertentie in verschillende kranten, waarin het bedrijf Heineken ervan beschuldigde invloed op de bierprijs te willen uitoefenen. De brouwer zelf ontkent zich te bemoeien met de prijsstelling en promoties van winkeliers. 

"Heineken vindt namelijk dat wij de kratten over een lange periode te goedkoop aanbieden. Maar wij laten u dit voordeel natuurlijk niet afnemen en houden vast aan ons prijsbeleid", aldus Jumbo in de advertentie.

Jumbo heeft een aantal weken een actie, waarbij klanten een tweede krat voor de halve prijs kunnen aanschaffen. Het supermarktbedrijf overwoog juridische stappen te ondernemen tegen Heineken. 

Reguliere volumes

Jumbo laat in een reactie weten dat Heineken inderdaad deze week de reguliere volumes weer zal gaan leveren. Op korte termijn wordt dit verder uitgebouwd naar de benodigde volumes voor de seizoensaanbieding. 

"Wij zullen de gesprekken met Heineken hierover constructief vervolgen. Waarschijnlijk is een kort geding van de baan", aldus het supermarktbedrijf. "We zijn sinds december vorig jaar al met Heineken in overleg over onze volumes en zijn blij voor onze klanten dat Heineken zijn productie nu kan opvoeren."