Jumbo heeft maandag een paginagrote krantenadvertentie geplaatst om klanten te laten weten dat Heineken te weinig kratten bier levert.

De supermarktketen overweegt "juridische stappen" tegen Heineken, omdat de super geen kratjes bier meer geleverd krijgt. De keten zegt al enige tijd met Heineken in conflict verwikkeld te zijn.

Volgens Jumbo stelt de bierbrouwer niet aan de vraag te kunnen voldoen, maar het supermarktbedrijf gelooft die uitleg niet.

"Heineken vindt namelijk dat wij de kratten over een lange periode te goedkoop aanbieden. Maar wij laten u dit voordeel natuurlijk niet afnemen en houden vast aan ons prijsbeleid", aldus Jumbo in de advertentie. 

Jumbo heeft nu juist een actie, waarbij klanten een tweede krat voor de halve prijs kunnen aanschaffen.

Het is volgens Nederlandse en Europese regels verboden om als leverancier invloed op de prijs uit te oefenen. 

Constructieve gesprekken

Heineken benadrukt in een reactie retailers "helemaal vrij te laten" in het invullen van hun promoties en prijsstelling. Volgens een woordvoerder voeren Heineken en Jumbo inmiddels "constructieve gesprekken" over het verschil van inzicht.

Dozen met Heineken-bier worden nog wel volop geleverd bij Jumbo. De supermarkt adviseert klanten daarom, wanneer de kratten bier niet meer voorradig zijn, naar dit alternatief te kijken. Een zegsvrouw van Jumbo wil overigens niet zeggen aan welke juridische stappen de keten denkt.

Heineken laat verder niets los over de voortgang van het onderling overleg. ''Daar het hier om commerciële afspraken gaat en de gesprekken tussen Heineken en Jumbo nog gaande zijn doen we op dit moment verder geen uitspraken over de ontstane situatie", aldus het bedrijf.