Er komt een speciaal 'Brexitloket' waar het bedrijfsleven terecht kan met vragen over de toekomstige uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Ook gaat er op korte termijn extra personeel naar de ambassade in Londen.

Dat maakte minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) donderdag bekend na overleg over de Brexit met werkgeversorganisaties en ondernemers.

''Veel bedrijven en ondernemers hebben vragen", aldus de minister. "Wordt het moeilijker of duurder om producten te exporteren, krijgen ze te maken met andere regels, gaan hun zakenpartners activiteiten uit het Verenigd Koninkrijk verplaatsen?" De bewindsvrouw laat weten dat er de komende tijd nog meer bijeenkomsten zullen zijn.

Het Verenigd Koninkrijk is voor Nederland een belangrijke handelspartner. Nederland exporteerde in 2015 voor ruim 38 miljard euro naar het Verenigd Koninkrijk. Er werd voor 21 miljard euro geïmporteerd.

Als wordt gekeken naar de verdiensten, is het Verenigd Koninkrijk na Duitsland de belangrijkste exportbestemming voor Nederland.