Vakbond FNV dreigt met acties bij Unilever

Vakbond FNV dreigt met acties bij Unilever. Een eindbod van het levensmiddelenconcern voor een nieuw sociaal plan werd woensdag unaniem afgewezen.

FNV stelt het concern een dezer dagen een ultimatum over de zaak.

Tijdens de ledenbijeenkomst over dit bod bleek de actiebereidheid onder de medewerkers erg groot, aldus de vakbond. "Leden voelen zich afgedankt en zijn boos op Unilever, vooral over het niveau van de ontslagvergoeding", zegt FNV-bestuurder Marjolein Dubbelaar.

Ook andere punten spelen volgens haar een rol, zoals het niet meerekenen van de bonus en de te korte werkgarantie van zes maanden.

FNV onderhandelde eerder deze maand over een sociaal plan. Dat moet gaan gelden voor de ICT- en boekhoudingsdivisie van het concern. Unilever legde direct een eindbod voor.

Royaal

Volgens Dubbelaar heeft Unilever een veel te krap budget voor een goed sociaal plan. "Ze willen wel bewegen, maar het blijft schuiven binnen hetzelfde budget. Medewerkers zijn de dupe."

Een woordvoerder van Unilever benadrukt in een reactie dat Unilever "een regeling biedt die royaal ligt boven wat de markt op dit moment biedt". Volgens Unilever ligt het afgewezen voorstel "ruim boven de in 2009 vastgestelde kantonrechtersformule en daarmee heel ver boven de sinds 2015 geldende transitievergoeding". 

Unilever zegt ook dat het bedrijf bereid is "binnen het budget maatwerk te bieden waar dat nodig is", bijvoorbeeld met omscholing. 

India

In februari werd bekend dat Unilever ICT- en accountingwerkzaamheden wil verplaatsen naar lagelonenlanden als India en Mexico. Daardoor zouden 200 medewerkers hun baan verliezen. 

Wereldwijd heeft Unilever ongeveer 175.000 medewerkers in dienst. Daarvan werken er nu ongeveer 3.200 in Nederland.

Lees meer over:
Tip de redactie