Investeerder biedt 23 miljoen voor voormalig pand ministerie SZW

Investeringsmaatschappij Litoro Investments heeft met 23 miljoen euro het hoogste bod uitgebracht op het voormalige pand van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag.

Het pand aan de Anna van Hannoverstraat was in februari te koop gezet. Twaalf bedrijven brachten een bod uit op het gebouw.

Litoro werkt samen met het Rotterdamse bedrijf Conceptpluggers en de Zwitserse vastgoedonderneming Turicum Immogroup.

De verkoop is pas definitief als de gemeente Den Haag akkoord gaat met de plannen om het pand in de toekomst te slopen en nieuwe gebouwen op het terrein neer te zetten.

De eerste vijf jaar komt er in een deel van het gebouw woonruimte voor driehonderdvijftig vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben. Dat was een belangrijke voorwaarde bij de verkoop.

Torens

Op termijn wil Litoro het huidige pand slopen en op het terrein een combinatie van laagbouw en twee hoge torens neerzetten. Maximaal 70 procent daarvan zal bestemd zijn voor huur- of koopwoningen. De rest wordt ingevuld door bedrijven, winkels, horeca, recreatieve voorzieningen, kantoren en onderwijs.

Het voormalige SZW-pand is gevestigd aan de Anna van Hannoverstraat in Den Haag, naast het treinstation Station Laan van NOI. Er zijn plannen om het station op te knappen en de omgeving aan te pakken.

Het gebied vormt het tweede zakencentrum van Nederland en beschikt over directe verbindingen naar Schiphol en Rotterdam via het openbaar vervoer.

Tip de redactie