Bart Smit en Toys XL gaan verder onder naam Intertoys

De speelgoedwinkels van Bart Smit en Toys XL gaan verder onder de naam Intertoys, zo heeft moedermaatschappij Blokker Holding besloten. 

Het is de bedoeling dat de 234 zaken van Bart Smit begin volgend jaar gefaseerd worden omgebouwd. Eind 2017 zullen ook de megastores van Toys XL een andere naam op de gevel hebben. Dan schakelt de samengevoegde speelgoedketen ook over op één webshop: intertoys.nl.

Blokker denkt met één speelgoedmerk de klant beter van dienst te zijn. Er is voor de naam Intertoys gekozen omdat die keten nu de meeste winkels heeft: inclusief franchisefilialen 301.

De naamsverandering betekent dat naar verwachting enkele tientallen medewerkers boventallig worden. Dit betreft banen op het hoofdkantoor. Volgens Blokker worden er ook nieuwe functies gecreëerd, waardoor het bedrijf hoopt nog mensen te kunnen herplaatsen.

Vragen

Werknemers zijn dinsdag na sluitingstijd van de winkels geïnformeerd, zegt Martijn den Heijer van CNV Vakmensen. Hij heeft vooral vragen over locaties waar de verschillende speelgoedwinkels nu dicht bij elkaar zitten.

"De keuze om alles in één formule onder te brengen, kan ik op zich begrijpen, alleen al uit oogpunt van kostenefficiëntie. Maar wat betekent het voor de werknemers? Daarover wil ik zo snel mogelijk duidelijkheid."

Holding

Het was al bekend dat Blokker Holding, verder bekend van onder meer Blokker, Marskramer, Xenos en Leen Bakker, aan verbeterplannen werkte bij al zijn ketens. Het concern schrijft nu al twee jaar rode cijfers en wil graag weer winstgevend worden.

Eerder dit jaar werden bij de Blokker-winkels en bij Xenos al ontslagrondes aangekondigd. Voor kookwinkelketen Cook&Co is besloten helemaal te stoppen met de fysieke filialen en het merk alleen voort te zetten als webshop.

Bij Bart Smit, Intertoys en Toys XL werken bij elkaar meer dan 4200 mensen, niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland, België en Luxemburg.

Lees meer over:
Tip de redactie