Modehuis McGregor heeft het faillissement aangevraagd voor elf van de vijftig onderdelen van het concern. Alle winkels en de webshops blijven geopend.

Dit meldt het bedrijf dinsdag. Het faillissement heeft betrekking op de Nederlandse onderdelen van het bedrijf met werknemers uit Nederland. 

Een woordvoerder vertelt dat het faillissement het mogelijk maakt om de winkels de komende tijd open te houden doordat het UWV de loonbetaling van het personeel overneemt.

Hoeveel personeel er precies onder het huidige bankroet valt, weet de voorlichter niet. Het gaat tenminste om honderden banen. McGregor heeft in totaal twaalfhonderd werknemers waarvan er vierhonderd in het buitenland werken. 

Twee weken 

ETP, een onderdeel van McGregor dat specialistische kleding levert, valt niet onder het faillissement. 

Binnen twee weken verwachten de directie van het modehuis en de bewindvoerder het verkoopproces te kunnen afronden. Er zou serieuze belangstelling zijn van verschillende partijen uit binnen- en buitenland. Het gaat onder andere om investeringsbedrijven en andere textielbedrijven. 

Uitstel van betaling 

Enkele weken geleden kregen moederbedrijf McGregor Fashion Group en dochterbedrijf Adam Brandstore uitstel van betaling. Een paar dagen geleden werd ook surseance verleend aan de andere dochterbedrijven.

Het concern, dat in 1993 werd opgericht, heeft zo’n honderdvijftig eigen winkels en verkoopt verder eigen kleding in tweehonderd shop-in-shops en drieduizend andere winkels. 

Video: Hoe werkt een faillissement in 60 seconden

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie: in60seconds