Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Brabant, Limburg

Crisisoverleg in Limburg vanwege schade landbouw door noodweer

Door het slechte weer in Limburg en Noord-Brabant komt er maandag een crisisoverleg tussen verschillende bonden en het ministerie van Economische zaken en verzekeraars.
Door NU.nl

Volgens 1Limburg wordt gesproken over de grote schade die onverzekerde landbouwers hebben geleden door de zware regenval in juni. Bij het overleg schuiven de Limburgse Land- en Tuinbouwbond, de Brabantse ZLTO en LTO Nederland aan.

Boeren kregen donderdag en vrijdag niet alleen grote hoeveelheden water te verwerken, maar er kwam ook forse hagel bij. Die verwoestten kassen, gewassen en schuren met zonnepanelen.

De schade voor Brabantse boeren zou zijn opgelopen tot ruim 100 miljoen euro. Zondagmiddag worden er opnieuw forse buien verwacht: het KNMI heeft code geel afgegeven.

Staatssecretaris

Woensdag bezoekt staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken Limburgse boeren die gedupeerd zijn door het zeer natte voorjaar.

De staatssecretaris heeft al eerder aangegeven niet met een zak geld naar Limburg te komen. De LLTB vindt toch dat er hulp moet komen voor de getroffen landbouwers.


Lees meer over:

Weer

Aanbevolen artikelen