De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) annuleert de voor vrijdag 24 juni 2016 aangekondigde werkonderbrekingen bij EasyJet. 

Omdat vrijdag ook een kort geding plaatsvindt over de inzet van 'stakingsbrekers' door EasyJet, heeft de VNV besloten de rechterlijke uitspraak hierover af te wachten voor er nieuwe acties komen.

De Britse prijsvechter meent zelf met de inzet van andere piloten uit de eigen organisatie volledig in zijn recht te staan. Het had al aangegeven de zaak met vertrouwen tegemoet te zien.

De rechtszaak dient in Haarlem, om 13.30 uur.  "Afhankelijk van de uitspraak van de rechter zullen we bepalen hoe toekomstige acties eruit gaan zien", aldus VNV-president Steven Verhagen.

Arbeidsvoorwaarden

De piloten zouden vrijdag voor de tweede keer het werk neerleggen, ditmaal voor 24 uur. De vakvereniging ligt overhoop met EasyJet over de arbeidsvoorwaarden van de piloten. Die werken op individuele contracten waarmee ze volgens de bond veel slechter af zijn dan collega's bij andere luchtvaartmaatschappijen. De VNV dringt aan op een cao waarin die verschillen zo veel mogelijk worden rechtgetrokken.

EasyJet vindt dat daarmee al vorderingen zijn gemaakt en noemt de acties daarom overbodig.

Gesprekken tussen de partijen hebben tot op heden niet tot "concrete voortgang" geleid, aldus de VNV, die benadrukte dat er ook geen toenaderingspoging heeft plaatsgevonden nadat de tweede, nu geannuleerde staking, werd aangekondigd.