AMSTERDAM - Het mobiele telefoonbedrijf Vodafone heeft in het gebroken boekjaar 2001/2002 de nettowinst zien stijgen met 63 procent naar 142 miljoen euro. De omzet nam in het boekjaar, dat 31 maart eindigde, toe met 14 procent tot 1,34 miljard euro.
Vodafone


Bekijk video

Met deze resultaten 'herbevestigt' Vodafone zijn positie op de Nederlandse mobiele telefoniemarkt, zo heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt. Vodafone-topman D. Jones spreekt van een zeer succesvol jaar. De aanwas van nieuwe klanten is minder groot geweest dan in voorgaande jaren, maar het bedrijf is wel meer gaan verdienen aan de bellers.

Het afgelopen jaar telde de nummer twee op de Nederlandse markt ,27 miljoen klanten. Dat is ongeveer gelijk aan een jaar eerder. Vodafone schermt vooral met het gestegen aantal vaste klanten. Die brengen meer geld in het laatje dan klanten met een belkaart. De gemiddelde omzet per klant steeg met 8 procent van 29,80 euro naar ,20 euro.

Vodafone noteerde op 31 maart ongeveer 1,18 miljoen vaste klanten. Dat is een stijging van 15 procent ten opzichte van vorige boekjaar. Het aantal 'vooruitbetalers' daalde met ongeveer 8 procent. Hiermee komt het aantal klanten dat onder meer gebruikmaakt van belkaarten op ongeveer 2,09 miljoen uit.