JD Sports, de Britse uitbater van sportkledingwinkels en het nieuwe moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, doet mede dankzij het EK voetbal in Frankrijk goede zaken. 

Dat liet het nieuwe moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport vrijdag weten in een handelsbericht voorafgaand aan de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

JD Sports rapporteerde medio april sterke groeicijfers over het eind januari afgesloten boekjaar. Daarin nam de omzet met een vijfde toe en wist het bedrijf de winst fors op te krikken. Ook het nieuwe jaar is goed begonnen, liet het bedrijf toen al weten.

Verkopen

De laatste weken krijgen de verkopen volgens topman Peter Cowgill een extra impuls door het EK voetbal. ''Daardoor staan wij er goed voor om een uitstekend resultaat neer te zetten in de eerste jaarhelft'', zei hij. Aan concrete voorspellingen waagde hij zich evenwel niet.

JD Sports nam dit voorjaar Perry Sport en Aktiesport over uit de failliete boedel van United Sports Group (USG). De Britten betaalden 26,5 miljoen euro voor de twee winkelketens, die eind februari bezweken onder de aanhoudende malaise in de Nederlandse detailhandel.