'Veel gegadigden voor modehuis McGregor'

Veel gegadigden hebben zich in de afgelopen dagen al gemeld voor modehuis McGregor Fashion Group dat eind vorige week uitstel van betaling heeft gekregen.

Dat meldt een woordvoerder woensdag namens het bedrijf en de bewindvoerder.

De directie en bewindvoerder van McGregor hebben een fusie- en overnamebemiddelaar aangesteld die moet helpen met het vinden van één of meerdere nieuwe investeerders of kopers. Het concern is bekend van onder meer het merk Gaastra en de kledingketen Adam Menswear.

In de komende dagen en weken zal er worden onderhandeld met geïnteresseerde partijen. Het kan zowel om een verkoop van het hele bedrijf als van losse onderdelen gaan.

"Doel van directie en bewindvoerder is en blijft de continuïteit van de sterke merken McGregor, Gaastra en Adam Brandstore, met behoud van werkgelegenheid voor zoveel mogelijk medewerkers", aldus de woordvoerder.

Met name Adam Menswear is geraakt door terugvallende omzetten in de modebranche. Dit onderdeel dreigt moederbedrijf McGregor Fashion Group in zijn val mee te sleuren.

Uitstel

Afgelopen vrijdag werd het modehuis uitstel van betaling verleend. Meestal mondt dit uit in een faillissement, maar de directie en bewindvoerder lieten begin deze week weten dat een faillissement "nu niet aan de orde" is. Ze zien voldoende mogelijkheden om het voortbestaan van de modebedrijven veilig te stellen.

Het modehuis telt twaalfhonderd medewerkers en heeft honderdvijftig eigen winkels in de formules McGregor, Gaastra en Adam Brandstore. Daarvan zijn er ongeveer tachtig in de Benelux gevestigd.

De kleding van McGregor is ook verkrijgbaar bij tweehonderd shop-in-shops en in drieduizend kledingwinkels waar meerdere merken worden verkocht.

In december meldde het bedrijf na jaren weer schuldenvrij te zijn en te willen inzetten op groei online en in het buitenland. Toenmalig topman Jeroen Schothorst zei destijds al dat McGregor in Nederland te sterk vertegenwoordigd is, omdat klanten vaker online kleding bestellen.

Video: Hoe werkt een faillissement?

Animatie: In60seconds

Lees meer over:
Tip de redactie