Curatoren bekijken mogelijkheden doorstart Scheer & Foppen

De curatoren van elektronicaketen Scheer & Foppen bekijken de mogelijkheden van een doorstart van de failliete keten.

"Er heeft zich een aantal geïnteresseerden gemeld om een doorstart mogelijk te maken", zegt curator Bavo König woensdag in gesprek met NU.nl. Hij kon niet zeggen welke partijen zich hebben gemeld. 

"We handelen nu met de grootst mogelijke spoed om de mogelijkheden te verkennen. De termijnen zijn kort en de belangen groot."

Scheer & Foppen, een keten met 56 vestigingen, werd dinsdag failliet verklaard. Voor alle 475 werknemers is ontslag aangevraagd, meldde een woordvoerder dinsdag.

De winkels blijven vandaag in elk geval nog open om de bestaande voorraad te verkopen. "We zijn op dit moment in gesprek over een zogenoemd boedelkrediet om het openhouden te kunnen financieren", zegt de curator. "We hopen de winkels de komende twee weken ook open te houden."

Schuldeisers

Het personeel werd dinsdag al bijgepraat over de stand van zaken. Op dit moment kunnen schuldeisers, zoals leveranciers of mensen die iets laten repareren in de winkel, hun goederen niet terughalen.

"De rechtbank heeft een afkoelingsperiode van twee maanden ingelast, waarin wij kunnen uitzoeken wie welk deel van de tegoeden krijgt", aldus König.

Scheer & Foppen kampte al enkele jaren met een teruglopende omzet, terwijl de concurrentie heviger werd. Het concern heeft de afgelopen maanden al met partijen gesproken over een doorstart of overname, maar dit bood geen soelaas.

Eerder gingen ketens zoals BAS Group (Dixons, Mycom en iCentre) en Harense Smid failliet. Een reeks vestigingen van de merken van BAS Group maakte een doorstart onder de eigenaar van de Phone House. Ook een aantal vestigingen van de Harense Smid kreeg een nieuwe eigenaar.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds

Lees meer over:
Tip de redactie