Het Delftse winkelbedrijf Van Uffelen gaat verder met elf van de twaalf vestigingen van de failliete modeketen HoutBrox die het bedrijf onlangs heeft overgenomen. 

Alleen met de verhuurder van het winkelpand in Hoofddorp is geen overeenstemming bereikt, meldt Van Uffelen woensdag.

HoutBrox en zusterbedrijf Duthler werden in april failliet verklaard, samen met moederbedrijf Brova. Het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen nam samen met het Belgische Shopinvest kort daarna de failliete boedel over.

Berden bleek ook geïnteresseerd in de twintig filialen van Purdey, dat eveneens tot het Brova-concern behoorde. Van slechts drie van de ruim twintig winkels van Houtbrox en Duthler was zeker dat ze open zouden blijven.

Doorverkocht

Twaalf filialen van HoutBrox, met in totaal een kleine honderd werknemers, werden eind vorige maand doorverkocht aan Van Uffelen. Elf daarvan gaan nu verder onder de naam van de nieuwe eigenaar, die zelf zestien winkels heeft in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland.

''Ik zie goede kansen voor de winkels'', zei directeur Pieter Cox van Van Uffelen woensdag. De formules sluiten volgens Cox naadloos op elkaar aan. De naamswijziging van de betreffende vestigingen wordt in de loop van augustus doorgevoerd.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds