Zorgfonds Gilde haalt 250 miljoen op voor medische groeibedrijven

Gilde Healthcare, de zorgtak van participatiemaatschappij Gilde, heeft in korte tijd 250 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Het geld wordt gestoken in medische groeibedrijven.

Het nieuwe fonds heeft een mix van internationale investeerders aangetrokken. Een van de belangrijkste is Philips, zo maakt Gilde dinsdag bekend.

Philips was al ook bij eerdere investeringen betrokken. De farmaceut Johnson & Johnson is als nieuwe deelnemer aan boord gestapt.

Doelbedrijven zijn innovatieve, snelgroeiende ondernemingen op het gebied van medische technologie in zowel Europa als Noord-Amerika.

Het is niet het eerste fonds van de participatiemaatschappij dat zich richt op medische bedrijven. In de afgelopen drie jaar heeft Gilde in veertien bedrijven geïnvesteerd die inmiddels weer verkocht zijn. Hieronder waren bijvoorbeeld het medische softwarebedrijf Definiens en maker van draagbare zuurstofapparaten Inovalabs.

“De gezondheidszorg in de Verenigde Staten en Europa is aan het veranderen, aangedreven door de behoefte aan meer patiëntgerichte zorg en een grotere focus op waarde”, aldus Gilde Healthcare. 

Lees meer over:
Tip de redactie