Directie en bewindvoerder van McGregor Fashion Group en dochterbedrijf Adam Menswear zien voldoende mogelijkheden om het voortbestaan van de modebedrijven veilig te stellen.

Een faillissement van de in surseance verkerende bedrijven ''is daarom nu niet aan de orde''.

McGregor en Adam kregen afgelopen vrijdag uitstel van betaling. Meestal is dat een grote stap richting faillissement.

De afgelopen drie dagen hebben de directie en de bewindvoerder de financiële en commerciële situatie evenwel nader bestudeerd. Daaruit is gebleken dat de uitgangspositie ''bemoedigend'' is. Alle winkels van het modehuis blijven vooralsnog open. 

De komende dagen worden de strategische opties verder onderzocht. Daarbij zijn verscheidene partijen betrokken, zoals aandeelhouders, banken, toeleveranciers en vastgoedverhuurders.

Ook een verkoop behoort nog steeds tot de mogelijkheden, zei een woordvoerder maandag. Uitgangspunt is zoveel mogelijk banen te behouden.

Video: Hoe werkt een faillissement?

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie: In60seconds

Malaise

Adam is in problemen geraakt door de aanhoudende malaise in de winkelbranche, en dreigt moederbedrijf McGregor in zijn val mee te sleuren. 

Het modebedrijf telt twaalfhonderd medewerkers en honderdvijftig eigen winkels in de formules McGregor, Gaastra en Adam Brandstore. Daarnaast is de kleding verkrijgbaar bij tweehonderd shop-in-shops en bij drieduizend winkels war meerdere merken verkrijgbaar zijn. 

Het bedrijf is opgericht in 1993. Tot 2006 had het modehuis een notering aan de Amsterdamse aandelenbeurs.