Hogere winst voor Bols ondanks lagere omzet

Drankenproducent Lucas Bols boekte het afgelopen jaar een substantieel hogere nettowinst, terwijl de omzet daalde.

In de periode april 2015 tot en met maart 2015 steeg de nettowinst van naar 11,7 miljoen euro, meldt het bedrijf donderdag. In 2014-2015 maakte het bedrijf slechts 0,2 miljoen euro winst.

Tegelijkertijd daalde de jaaromzet het afgelopen jaar met 5,9 procent naar 72,6 miljoen euro.Die omzetdaling komt volgens Bols doordat een aantal klanten de eigen voorraad heeft afgebouwd. Het bedrijf verwacht dat dit effect eenmalig is.

Dat de nettowinst niettemin kon groeien, is onder meer het gevolg van een sterk verminderde schuldenlast en daardoor lagere rentelasten.

Assortiment

"We hebben het afgelopen jaar stappen genomen om de groei van onze merken op de middellange termijn te ondersteunen", licht CEO Huub van Doorne toe. Zo werd het assortiment met verschillende nieuwe smaken uitgebreid.

Ook heeft de drankenproducent zijn verkoop uitgebreid naar tien nieuwe landen, waaronder Turkije, Cambodja en de Filipijnen.

Tevens sloot het bedrijf nieuwe distributieovereenkomsten en werden een aantal andere afspraken verlengd. Van Doorne: "Hoewel dat op de korte termijn zijn weerslag heeft gehad op de resultaten van de onderneming, zien we een verbetering van de onderliggende prestaties in deze markten."

Lees meer over:
Tip de redactie