Forse reorganisatie bij cateringtak Lufthansa

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat de komende jaren veel arbeidsplaatsen schrappen bij zijn cateringonderdeel LSG Sky Chefs.

Het plan is om in Duitsland 1.700 van de 5.500 arbeidsplaatsen te schrappen. Door heel Europa moet de cateringtak het met 2.400 man personeel minder doen. Het aantal productielocaties van LSG Sky Chefs wordt teruggeschroefd van 23 naar zeven.

Lufthansa benadrukte dat de plannen zich nog in een ''zeer vroeg stadium" bevinden en dat de precieze uitwerking nog volgt. Wel worden productielocaties in Dresden en Bremen eind dit jaar en eind volgend jaar gesloten. Daarnaast wordt de afwasdienst in Frankfurt uitbesteed. Met deze maatregelen gaan circa 150 banen verloren.

Met een jaaromzet van 3 miljard euro en wereldwijd 33.500 mensen op de loonlijst is LSG Sky Chefs de grootste luchtvaartcateraar ter wereld. Behalve aan luchtvaartmaatschappijen levert het bedrijf kant-en-klaarmaaltijden aan bijvoorbeeld spoorbedrijven en winkels.

Er zijn evenwel kapers op de kust. Air France-KLM is bezig een fiks belang in zijn cateringbedrijf Servair te verkopen. De aartsrivaal van Lufthansa voert daarover exclusieve onderhandelingen met de Chinese investeerder HNA. Die tekende in april ook al voor de overname van het Zwitserse Gategroup. Als Servair en Gategroup onder één dak komen, ontstaat een nieuwe wereldmarktleider.

Lees meer over:
Tip de redactie