FloraHolland investeert 22,5 miljoen in centrumgebouw Aalsmeer

Royal FloraHolland gaat zijn centrale gebouw op het veilingterrein in Aalsmeer vernieuwen. Voor de herinrichting trekt het bloemenveilingbedrijf 22,5 miljoen euro uit.

Een deel van de ruimtes op het veilingterrein is niet meer van deze tijd, aldus het handelsplatform. Ze voldoen niet meer aan de gezondheids- en veiligheidseisen.

Zo worden verouderde, inpandige verlaadruimtes voortaan vrij gemaakt van vrachtverkeer. Ook worden gebouwdelen met asbestdaken, afgeschreven apparatuur en oude veilingtribunes opgeruimd.

Verhuur

Door het economisch herstel heeft FloraHolland de afgelopen tijd meer ruimtes op het terrein in Aalsmeer verhuurd aan bijvoorbeeld exporteurs. "Door deze maatregelen stijgen de huurinkomsten en de commerciële omzet, terwijl de exploitatiekosten afnemen", aldus het bedrijf.

Het bedrijf wil 14.000 vierkante meter terrein omvormen tot verhuurbare ruimtes met speciale rijplaten, waardoor goederen makkelijker de vrachtwagen in kunnen. Daarnaast verkleint Royal FloraHolland zijn vastgoed met 13.000 vierkante meter.

De Algemene Ledenvergadering heeft op 2 juni goedkeuring gegeven aan die investering. De werkzaamheden zullen in 2018 gereed zijn.

Winst

Vorige maand werd bekend dat Royal FloraHolland opnieuw lichte winst heeft geboekt. De afgelopen jaren is de personeelsbezetting van het bedrijf flink gedaald. Meer dan tweehonderd medewerkers verloren hun baan. In totaal is het concern nu nog goed voor 2.400 banen.

Tip de redactie