De geplande staking van Air France-piloten tijdens het EK voetbal gaat door. De directie van Air France probeerde de drie betrokken vakbonden tevergeefs nog op andere gedachten te brengen.

Er werd tijdens de gesprekken op maandagmiddag en dinsdagochtend overigens niet onderhandeld, meldt de NOS dinsdag. Het ging alleen om verkennende gesprekken.

Van zaterdag 11 juni tot en met dinsdag 14 juni willen de piloten staken. Ze zijn ontevreden over bezuinigingen die het bedrijf wil doorvoeren. Van de piloten wordt verwacht dat zij voor hetzelfde salaris meer vlieguren gaan maken. Ook zijn de piloten bang dat er Franse banen naar de Nederlandse tak KLM verdwijnen.

Het Financieele Dagblad meldde maandag dat Air France-KLM geen draaiboeken heeft klaarliggen voor tijdens de staking. Air France-topman Frédéric Gagey zei vorige week dat voetbalfans nog steeds naar Frankrijk kunnen komen met KLM, andere luchtvaartmaatschappijen, de auto of de trein.

Ook het cabinepersoneel van Air France wil uit onvrede het werk neerleggen. Zij hebben een staking van 27 juli tot 2 augustus aangekondigd.