De werkloosheid in Duitsland is in mei verder gedaald en heeft een nieuw historisch laag niveau bereikt.

De werkloosheid in de grootste economie van Europa kwam uit op 6,1 procent, tegen 6,2 procent in april, blijkt uit cijfers die het Duitse federale arbeidsbureau dinsdag publiceerde.

Dat is het laagste niveau sinds de Duitse eenwording in 1990. Economen hadden gemiddeld verwacht dat de werkloosheid stabiel zou blijven.

Het aantal werklozen in Duitsland zakte met elfduizend tot minder dan 2,7 miljoen. In het oosten van Duitsland daalde het aantal werklozen met drieduizend, in het westen met achtduizend. De cijfers zijn aangepast voor seizoenseffecten.

Volgens het arbeidsbureau blijft de Duitse arbeidsmarkt zich positief ontwikkelen. De vraag naar arbeidskrachten neemt flink toe en de werkgelegenheid is sterk gegroeid.

Eurolanden

De werkloosheid in de eurolanden is in april stabiel gebleven op het laagste niveau sinds augustus 2011. De werkloosheid stond vorige maand op 10,2 procent van de beroepsbevolking, net als in maart.

Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat waren in de eurozone 16,4 miljoen mensen werkloos. Dat is een daling van 63.000 vergeleken met een maand eerder.

In de gehele Europese Unie was de werkloosheid 8,7 procent, tegen 8,8 procent in maart. De laagste werkloosheid in de EU werd gemeten in Tsjechië en Duitsland. Griekenland en Spanje stonden bovenaan met respectievelijk 24,2 en 20,1 procent. In Nederland was de werkloosheid 6,4 procent, aldus Eurostat.

De jeugdwerkloosheid in het eurogebied stond op ruim 2,9 milljoen personen onder de 25 jaar, ofwel 21,1 procent.