Voor nog eens twaalf vestigingen van de failliete damesmodeketen HoutBrox gloort hoop op een doorstart. De Delftse branchegenoot Van Uffelen wil verder met de winkels.

Van Uffelen gaat daarover in gesprek met de verhuurders van de winkelpanden. 

HoutBrox en zusterbedrijf Duthler werden vorige maand failliet verklaard, samen met moederbedrijf Brova. Vorige week werd bekend dat het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen samen met het Belgische Shopinvest de failliete boedel overneemt.

Berden bleek evenwel vooral geïnteresseerd in de twintig filialen van Purdey, dat eveneens tot het Brova-concern behoorde.

Van slechts drie van de meer dan twintig zaken van HoutBrox en Duthler was zeker dat ze open zouden blijven. Twaalf worden er nu doorverkocht aan Van Uffelen, meldt het bedrijf maandag. In die vestigingen werken bij elkaar een kleine honderd mensen.

Winkels

Medio juni wordt bekend voor welke van die twaalf winkels een doorstart mogelijk is. Dat is afhankelijk van de onderhandelingen tussen Van Uffelen en de pandeigenaren.

''Het is mijn uitdrukkelijke bedoeling met zo veel mogelijk HoutBrox-filialen door te gaan'', zei directeur Pieter Cox van de Delftse onderneming. Hij gaat er naar eigen zeggen vanuit dat hij er in de meeste gevallen met de vastgoedeigenaren uit zal komen. ''Maar in een paar gevallen wordt het lastig'', hield hij een slag om de arm.

Van Uffelen heeft zelf zestien vestigingen in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland. De filialen van HoutBrox die open blijven, worden onderdeel van die keten. Volgens Cox sluiten de twee winkelformules ''naadloos'' op elkaar aan.