Naast ASR maakt naar verwachting ook Basic-Fit op 10 juni zijn debuut op het Damrak. De fitnessketen mikt op een prijs per aandeel tussen de 15 en 20 euro, en zou daarmee een prijskaartje van rond de 1 miljard euro krijgen.

Basic-Fit gebruikt de opbrengst van de beursgang, die geschat wordt op minstens 370 miljoen euro, om schulden af te lossen.

Ook sommige van de huidige aandeelhouders bieden stukken aan maar dat geldt niet voor topman René Moos. Die is van plan ook op de lange termijn een aanzienlijk belang aan te houden.

Het totale aanbod aan aandelen in de beursgang is 26,7 miljoen stuks, goed voor een belang van een kleine 49 procent en een waarde van ten minste 400 miljoen euro. Het gaat om 24,7 miljoen nieuwe aandelen en twee miljoen bestaande.

Banken

De begeleidende banken kunnen bij grote belangstelling tot 15 procent extra aandelen verkopen. Daarvoor worden alleen bestaande stukken gebruikt. Het te verkopen belang komt bij volledige uitoefening van die zogenoemde overtoewijzingsoptie op ruim 56 procent.

Ongeveer 10 procent van de aandelen wordt gereserveerd voor particuliere beleggers. Zij hebben van 31 mei tot en met 8 juni de tijd om hun belangstelling kenbaar te maken. De inschrijving voor institutionele beleggers sluit een dag later.