In alle acht Franse raffinaderijen wordt dinsdag gestaakt, meldt de Franse vakfederatie CGT.

De brandstoftekorten nemen volgens Franse media nog steeds toe, ondanks enkele successen van de regering bij het verwijderen van blokkades.

Al bijna een derde van de ruim 11.000 benzinestations in Frankrijk heeft helemaal geen brandstof meer in voorraad of te weinig voor de klandizie. De regering stelt dat het voorkomt dat de brandstofvoorziening in gevaar komt door de protesten van vakbonden tegen de nieuwe arbeidswet.

Bij de protesten worden raffinaderijen en opslagplaatsen van brandstof geblokkeerd of door stakingen lamgelegd. Dit gebeurt uit protest tegen de verandering van de arbeidswetgeving.

Opgeheven

Ten noordwesten van Marseille zijn dinsdag blokkades van een raffinaderij en een opslagplaats door de politie verwijderd. Ook in het westen van het land zijn enkele blokkades opgeheven. Maar volgens de krant Le Parisien worden de protestacties over het algemeen feller en nemen de brandstoftekorten toe. Het personeel van de grote raffinaderij van Feyzin bij Lyon heeft het werk dinsdag neergelegd.

De baas bij de grote Franse oliemaatschappij Total, Patrick Pouyanné, heeft dinsdag gedreigd heel serieus de investeringsplannen in Frankrijk te herzien.

Pouyanné sprak van ''een breuk in de relatie die onze werknemers aan onze ondernemingen verbindt. Wij gaan daarom onze plannen om te investeren in al onze ondernemingen in Frankrijk serieus heroverwegen''.