Het Griekse parlement is zaterdag begonnen aan de laatste debatten over prijsverhogingen van alles wat de inwoners belangrijk vinden: alcohol, tabak, benzine en olie voor de verwarming.

Het gaat er in Athene verhit aan toe over de maatregelen die 1,8 miljard euro moeten opbrengen. Met de opbrengst wordt de schuldenlast dan weer verlicht. De parlementariërs stemmen zondagavond.

Feitelijk hebben de volksvertegenwoordigers weinig keuze, want zonder belastingmaatregelen blijven nieuwe buitenlandse leningen uit. Zonder die leningen dreigt nog steeds het faillissement van het land.

De oppositie beweert ondertussen dat de regering bij de Europese Unie in Brussel wel wat meer had mogen protesteren tegen de eisen voor bezuinigingen en extra belastingen.

Ook de buitenlandse toeristen moeten zich na aanneming van de voorstellen aan de staatskassa komen melden. Ze zullen voor hotelovernachtingen een vast bedrag aan de staat moeten afdragen en ook de musea zullen een hogere entree voor belangstellenden gaan rekenen.