FNV-voorman Ton Heerts voorgedragen als voorzitter MBO-raad

Ton Heerts is voorgedragen als de nieuwe voorzitter van de MBO-raad, de branchevereniging van en voor het MBO. 

De benoeming van Heerts moet nog goedgekeurd worden door de algemene vergadering van de MBO-raad. De vereniging stemt hierover op 9 juni.

Als de algemene vergadering akkoord gaat met de benoeming, begint Heerts met ingang van september aan zijn nieuwe functie. Hij volgt dan Jan van Zijl op, die in april stopte als voorzitter van de MBO-raad.

Volgens de MBO-raad is Heerts de geschikte kandidaat vanwege zijn brede netwerk, zijn bestuurlijke ervaring en kennis van de arbeidsmarkt. Ook zou Heerts veel kennis hebben van het beroepsonderwijs.

'Sterk betrokken'

Heerts zegt zich door zijn werk voor de arbeidsmarkt ook sterk betrokken te voelen bij het onderwijs. Aansluiting op de arbeidsmarkt wil Heerts bij een eventuele benoeming dan ook tot een van zijn speerpunten maken.

Ton Heerts is momenteel nog voorzitter van vakbond FNV. Hij vervult deze rol tot eind juni. Ook is Heerts actief als directeur van het Nationaal fonds voor Vrede Vrijheid en Veteranen. Hij zal hiermee stoppen als hij daadwerkelijk de nieuwe voorzitter van de MBO-raad wordt.

Onderwijsminister Jet Bussemaker laat weten uit te zien naar de samenwerking met Heerts. ''Ik ken Ton als een man met hart voor vakmanschap. Hij kent het belang van een goede opleiding voor vakmensen van de toekomst als geen ander, en hij weet wat nodig is om goede vakmensen op te leiden.''

Lees meer over:
Tip de redactie