Sportschoolketen Basic-Fit kondigt beursgang aan

De Nederlandse sportschoolketen Basic-Fit gaat naar de beurs in Amsterdam. 

Dit meldt het bedrijf dinsdag zonder een precieze datum bekend te maken. Afhankelijk van de marktomstandigheden, zal de beursgang in de "nabije toekomst" plaatsvinden. 

Het concern gaat nieuwe aandelen uitgeven en een deel van de aandelen van bestaande aandeelhouders verkopen.

De opbrengst wordt onder andere gebruikt om bestaande schuld te herfinancieren en om schulden van aandeelhouders af te betalen. 

Hoeveel het concern wil ophalen is ook niet bekend. Eerder meldde persbureau Bloomberg dat met de beoogde opbrengst bij een beursgang het bedrijf op 1 miljard euro wordt gewaardeerd. 

Harde groei 

Basic-Fit is actief in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje en heeft 351 sportscholen. Op 31 maart 2016 waren er zo'n één miljoen mensen lid bij het bedrijf. Er werken ongeveer 2.800 mensen. 

De keten is de afgelopen jaren hard gegroeid. Zo werden in 2015 78 nieuwe sportscholen geopend. Dit jaar staat de teller op dertien nieuwe sportscholen. Basic-Fit wil in totaal 65 tot 75 nieuwe vestigingen starten dit jaar. 

In 2015 werd een omzet geboekt van 202,2 miljoen euro met een brutowinst van 60,1 miljoen euro. Basic-Fit is voor 55 procent in handen van de Britse investeringsmaatschappij 3i. Dit bedrijf is ook eigenaar van winkelketen Action.

Lees meer over:
Tip de redactie