Mediabedrijf Gannett verhoogt bod op branchegenoot Tribune

Gannett, eigenaar van onder meer de grote Amerikaanse krant USA Today, heeft zijn ongevraagde overnamebod op het concurrerende krantenconcern Tribune Publishing verhoogd. Dat bleek maandag.

Gannett biedt nu 15 dollar per aandeel in contanten, wat neerkomt op 864 miljoen dollar (circa 763 miljoen euro). Eerder kwam het met 12,25 dollar op de proppen voor de eigenaar van titels als Los Angeles Times en Chicago Tribune. Dat bod werd door Tribune afgewezen, waardoor Gannett zich genoodzaakt zag zich direct tot de aandeelhouders te richten.

Tribune zat echter ook niet stil, en zette een constructie op om "aandeelhouders te beschermen tegen het stelen van aandelen".

De beschermingswal, die een jaar actief zal zijn, voorziet erin dat wanneer aandeelhouders een belang van 20 procent of meer verwerven andere aandeelhouders extra stukken krijgen. In het geval van Gannett zou het belang daardoor verwateren.

Reactie

Tribune heeft nog geen reactie gegeven op het nieuwe bod. Binnen de Amerikaanse krantenwereld vindt een grote consolidatieslag plaats. De schaalvergroting moet er naast kostenbesparingen voor zorgen dat krantenconcerns meer tijd kopen om geld te gaan verdienen met onlinenieuws. Gannett kocht al vijftien titels. Tribune nam de San Diego Union-Tribune over.

Lees meer over:
Tip de redactie