Nestlé steekt 80 miljoen in uitbreiding babyvoedingsfabriek

Nestlé investeert 80 miljoen euro in de uitbreiding van zijn babyvoedingsfabriek in het Gelderse Nunspeet. 

De Zwitserse voedingsmiddelenproducent, die al sinds 1869 actief is in Nederland, kondigde de stap woensdag aan in het bijzijn van onder meer commissaris van de Koning Clemens Cornielje.

De branchegenoot van Unilever bouwt in de fabriek onder meer een installatie voor de productie van speciale zuigelingenvoeding voor baby’s met een eiwitallergie. Het nieuwe onderdeel is volgend jaar klaar voor gebruik.

''We voelen ons door onze lange aanwezigheid onderdeel van de Nederlandse samenleving’’, zei algemeen directeur Marc Boersch van Nestlé Nederland.

Expertise

Hij roemde onder meer de grote expertise op het gebied van voedingstechnologie en de Nederlandse voortrekkersrol op het gebied van innovatie.

De werkzaamheden bieden extra werkgelegenheid voor tientallen mensen en voor de huidige meer dan driehonderd werknemers bevestigt de investering volgens Nestlé het belang van de fabriek voor het concern.

Secretaris-generaal Maarten Camps van het ministerie van Economische Zaken, ook aanwezig bij de aankondiging, liet weten ''trots'' te zijn op de keuze voor Nunspeet.

Lees meer over:
Tip de redactie