Bagageafhandelaars vliegveld Zaventem leggen werk neer

Werknemers van bagageafhandelaar Aviapartner hebben woensdagmiddag het werk neergelegd. Dit zal voor hinder zorgen voor passagiers op vliegveld Zaventem.

Dat zegt een woordvoerster van de Brusselse luchthaven tegen de Belgische krant De Tijd.

Op luchthaven Zaventem wordt door werknemers van dit bedrijf geen bagage meer ingeladen of gelost. "Maatschappijen kiezen nu om ofwel vluchten te laten vertrekken zonder bagage, ofwel later te vertrekken", aldus de zegsvrouw. 

Ze adviseert reiziers contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Onder meer Etihad Airways, Qatar Airways en Jetair laten bagage afhandelen door Aviapartner.

Een tiental vluchten kan niet opstijgen, omdat de bagage niet naar de vliegtuigen is gebracht. En aangekomen passagiers moeten langer op hun koffers wachten. Concurrent Swissport handelt nog wel bagage af op het vliegveld.

Dankbaarheid

Een gebrek aan dankbaarheid voor de flexibiliteit van het personeel na de aanslagen van 22 maart zat het personeel hoog, verklaart Kurt Callaerts van vakbond ACV-Transcom. Ceo Laurent Levaux van Aviapartner heeft volgens Callaerts geen moeite gedaan om dankbaarheid te tonen.

"Zowel fysiek als mentaal hebben ze zwaar afgezien', valt vakbondssecretaris Hans Elsen van LBC-NVK hem bij. "De frustraties zijn veroorzaakt door een gebrek aan personeel, een gebrek aan respect en het niet hebben van een veiligheidsbeleid."

Dat er ook fouten zijn gemaakt met loonstroken was voor de bonden de druppel. Het aantal gewerkte dagen klopte niet en bepaalde premies zijn niet op de juiste manier uitbetaald.

Terreuraanslag

Zaventem werd in maart getroffen door een terreuraanslag en werd daarom tijdelijk gesloten. Daarna kreeg het vliegveld te maken met een staking van de politievakbond en de luchtverkeersleiders.

Passagiers werden in de afgelopen weken geconfronteerd met lange wachtrijen die ontstonden door scherpe veiligheidscontroles.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie