Bierbrouwer Bavaria neemt een belang van 60 procent in zijn Belgische sectorgenoot Palm. 

Vanaf 2021 zal Palm Belgian Craft Brewers volledig deel uitmaken van Bavaria, is dinsdag bekendgemaakt. 

De twee familiebedrijven denken veel synergie te vinden bij elkaar door hun gemeenschappelijke achtergrond. Er is geen overnamebedrag bekendgemaakt. 

De Belgische brouwerijlocaties Palm & De Hoorn in Steenhuffel en Rodenbach in Roeselare maken deel uit van het belang. Palm blijft in België bestaan en behoudt zijn directie. De onderneming verkoopt onder meer de merken Palm, Rodenbach, Brugge en Cornet. 

Speciaalbieren

"Palm heeft een rijk assortiment aan speciaalbieren opgebouwd. Dit assortiment is complementair aan onze merken en daarom past deze samenwerking binnen onze strategie van ultieme portfoliospeler. Palm heeft een belangrijke plek in de Nederlandse markt en we zien mogelijkheden voor verdere internationale groei", verklaart directievoorzitter Jan-Renier Swinkels van Bavaria. 

Ook krijgt Bavaria met de overname toegang tot de Belgische detailhandel en horeca. Palm kan op zijn beurt gebruikmaken van het internationale netwerk van Bavaria. 

6,5 miljoen hectoliter

Bavaria bestaat sinds 1719, terwijl Palm in 1686 werd opgericht. De bierbrouwers produceren jaarlijks gezamenlijk meer dan 6,5 miljoen hectoliter bier.

De bierbrouwer uit het Brabantse Lieshout is actief in ruim honderdtwintig landen. 65 procent van de productie is bestemd voor de buitenlandse markt. De onderneming voert onder meer de merken Bavaria, Swinckels en 8.6. In Ethiopië brouwt het bedrijf sinds 2015 bier onder de naam Habesha.