Beveiligers Schiphol stellen ultimatum aan werkgevers

De beveiligers op Schiphol stellen een ultimatum aan de luchthaven en hun werkgevers. Als hun arbeidsomstandigheden niet snel verbeteren, willen ze gaan actievoeren.

Vakbond FNV wil dat er voor komende zondag afspraken zijn over het verlagen van de werkdruk, stelt de bond maandag.

De beveiligers klagen al langer dat hun werkdruk te hoog is. Dit heeft vermoeidheid en afnemende alertheid als gevolg. Het gaat om meer dan vijftienhonderd beveiligers. Zij werken in de bagagekelder voor zover die niet behoort tot KLM en bij de bewaking van de passagiers- en personeelsdoorgangen. Op Schiphol werken in totaal zo'n drieduizend beveiligers.

Het ultimatum volgt op een ledenraadpleging die FNV hield, omdat heldere toezeggingen over het oplossen van de klachten uitblijven. Volgens de bond probeerden Schiphol en de beveiligingsbedrijven het aanpakken van de werkdruk recent opnieuw voor zich uit te schuiven.

Hoe de beveiligers precies actie willen gaan voeren, moet volgens FNV-projectleider Leen van der List nog worden besloten. Hij benadrukt maandag wel dat de bond er voor zal zorgen dat de veiligheid op de luchthaven door de acties niet in het geding komt.

Lees meer over:
Tip de redactie