DEN HAAG - De Consumentenbond en Stichting Leaseverlies beginnen een actie tegen Legio Lease. Deze organisatie verkocht leaseconstructies voor aandelen, zoals de 'Winstverdriedubbelaar'. De folders en advertenties bleken echter misleidend, aldus de Consumentenbond maandag in tv-programma Radar.
Consumentenbond
Stichting Leaseverlies
Legio Lease
Radar

Bij het TROS-consumentenprogramma zijn duizenden klachten binnengekomen over Legio Lease. Bij deze constructie belegden mensen met geleend geld. Volgens de bond gebeurde dat op een riskante manier. Aan het einde van de looptijd kunnen mensen met een schuld blijven zitten.

Stichting Leaseverlies, opgericht door gedupeerde klanten van Legio Lease, en de Consumentenbond eisen dat Legio Lease de schade van gedupeerde beleggers vergoedt. De instanties hebben het bedrijf inmiddels vergeefs om een gesprek gevraagd en gaan zonodig naar de rechter. De Consumentenbond heeft ook contact gelegd met toezichthouder Autoriteit Financiële Markten, de AFM.

De Consumentenbond en de stichting voelen zich zeer gesteund door een recente uitspraak van het klachteninstituut DSI, waarin een individuele gedupeerde Legio-klant in het gelijk werd gesteld. Dexia (als rechtsopvolger van Legio Lease) werd veroordeeld tot het terugbetalen van de inleg.