Het terugdraaien van de verkoop van modeketen Purdey aan investeringsmaatschappij O&C kan wel eens een beter bod gaan opleveren op de failliete zusterbedrijven HoutBrox en Duthler.

"Purdey is een gezond bedrijf",  laten curatoren Floris Dix en Ralph van der Pas woensdag weten aan NU.nl. Purdey, dat 22 winkels telt, werd drie weken voor het faillissement van moederbedrijf Brova verkocht aan investeringsmaatschappij O&C.

De curatoren spanden hierom een kort geding aan en werden vrijdag in het gelijk gesteld door de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant. Daarmee zijn de aandelen beland in de boedel van Brova.

"Purdey is maandag teruggeleverd en dat gaan we niet laten failleren", aldus de curatoren. "De activiteiten worden onder de oude directie voortgezet en we gaan het voor een goede prijs proberen te verkopen."

Dat het enige winstgevende onderdeel van Brova nu ook weer in de etalage staat, kan voordelig uitpakken voor een doorstart van Houtbrox en Duthler. Eventuele kopers willen nu wellicht bieden voor een pakket met daarin zowel Purdey als Houtbrox en Duthler. Ook voor de uiteindelijke werkgelegenheid zou de terugkeer van Purdey goed nieuws kunnen zijn, denken de curatoren.

HoutBrox, Duthler en Brova werden op 18 april failliet verklaard. Terwijl de curatoren werken aan een doorstart, zijn de winkels voorzien van nieuwe voorraad, waardoor ze kunnen blijven draaien.

De curatoren hebben een "positief gevoel" over een doorstart. Tegen eind mei moeten de eventuele verkopen rond zijn.